fannyityskland.blogg.se

29/8

Kategori: Tyskland13/14

Idag var jag och Gesine hemma själva igen och vi gymmade på morgonen och sen åkte vi till Soest för att skriva in mig i min skola! Det är ett "Huvudhus" som är det äldsta och det är väldigt fint men de nya husen är faktiskt ganska fula. Men lärarna som jag träffade verkade jättesnälla, det enda jag måste försöka vänja mig vid är att jag måste säga "Herr" och "Frau"! Fick också mitt schema och tydligen ska jag ha avancerad engelska och matte! Engelskan kan nog gå ganska okej men vi får se hur det går med matten.. Men om jag itne klarar det så kan jag alltid byta till en lättare kurs! 
 
Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska göra, jag funderar på att kanske ta en promenad och sen blir det nog bar att ta det lugnt hela dagen. På Lördag ska Gerd och Gesina springa ett maraton så jag, Phil och kasnke Tanita ska åka in till en annan stad och shoppa under dagen och sedan hämta upp Gerd och Gesine! 

Ensam hemma

Kategori: Tyskland13/14

Idag var jag ensam hemma igen. Det har varit skönt att vara själv och bara ta det lugnt. Jag tog en snabb cykeltur men det var det enda. Sen kom Gerd och Gesine hem och då cyklade vi till min värdsyster Tanika och nu ligger jag i soffan och väntar på att maten ska bli färdig! 
 
Otroligt cool kyrka i grannbyn! 
 
 

Igelkott

Kategori: Tyskland13/14

Runt klockan 14.30 kom pin världmamma hem från jobbet med en igelkott! Jag har aldrig varit så nära eller rört en igelkott förut så det var supercoolt! Gud vad söt den är! Nu bor den i en liten inhägnad på tomten men jag vet inte hur länge! Tror att den är sjuk på något sätt.. 
 
 

Hönor

Kategori: Tyskland13/14

Idag är jag helt själv i huset och det är ganska skönt faktiskt! Tog nyss ut hönorna :)
 
 
 
 

Veckorna i Neumarkt

Kategori: Tyskland13/14

Eftersom att jag inte uppdaterade så mycket när jag var i Neumarkt så tänkte jag att jag kunde lägga upp massa bilder och skriva lite om det jag gjort! 
 
Fick mjölka "Oma" och "Opas" Kossor! Ganska coolt :) 
 
 
Jag och Rebecka på Volkfest! Min första kväll och vi dansade på bänkarna och försökte sjunga med i de Tyska låtarna så gott vi kunde! 
 
 I Nürnberg, Ett hus där Nazisterna brukade hålla till under andra världskriget
I Nürnberg
 
Utsikten från en Borg i Nürnberg
 
 Amra, Jag, Kaarel och Daniel! 
 
 På ett berg utanför Berngau
 
Efter att ha gått över 300 trappsteg! 
 
 Utsikten från ett berg, över Neumarkt 
 
Innuti kyrkan som fanns högt upp på berget
 
 Ruinerna av en gammal borg
 
Jag framför ruinerna
 
Blev straffad
 
Sista bilden med alla från Kursen! 

Hovestadt

Kategori: Tyskland13/14

Idag var jag och min värdmamma Gesine hemma själva. Alla andra jobbade och min värdsyster Tomke är som sagt på Scoutläger! Så på morgonen åkte jag och Gesine till ett gym som var jättebra och jag kanske kan få betala ett billigare pris på grund av att jag är en utbytesstudent! Men jag vill vänta tills skolan börjar då jag kanske kan spela Volleyboll.
 
Sen cyklade jag och Gesine runt i Hovestadt och grannstaden för att kolla lite bara. Hovestadt/Lippetal är verkligen superfint! Alla husen verkar ganska gamla och de flesta är murade och superfina! Finns en superstor gammal fin kyrka i grannbyn och ett litet slott här i Hovestadt med en fin jättestor trädgård. Det känns som jag verkligen kommer kunna trivas här det närmaste året! 

Lippetal

Kategori: Tyskland13/14

Idag är första riktiga dagen i Lippetal!
 

Egentligen är Lippetal kommunen och byn heter något annat men jag kan inte komma på namnet! Får leta reda på det idag. Igår var en ganska intensiv dag och jag var helt slut! Först var det ganska jobbigt att säga hejdå till min familj i Berngau så var ledsen ett tag på tåget, och så hade jag ingen sittplats de första 2 timmarna så var tvungen att sitta på golvet.. 
 
Sen när jag kom fram så fick jag vänta en stund på familjen och sen när de kom gick vi runt en stund i Soest (staden där jag ska gå i skolan) och man märker verkligen att det är litet här för de träffade folk de kände hela tiden!
 
På kvällen gick vi på någon liten fest ( jag mamman pappan och min äldsta värdsyster) men de märkte att jag var sjuukt trött så vi åkte hem efter en timme. Men alla är verkligen supertrevliga och jag känner mig hur välkommen som helst! Min yngsta värdsyster, Tomke, är på ett scoutläger så henne får jag träffa nästa vecka! 
 
 
Härligt välkomnade i mitt nya rum!
 

Volkfest - dag 1

Kategori: Tyskland13/14

Från paraden
 
Från "Paris hjulet" 
 

Idag blire tåg

Kategori: Tyskland13/14

Om 4 timmar kommer jag sitta på tåget på väg till Soest och om 8,5 timmar kommer jag vara med min värdfamilj i Lippetal! Känns inte så stort och läskigt just nu men jag tror att när jag väl sitter på tåget och det bara är några minuter kvar tills jag är framme så kommer jag nog antagligen bli nervös!
 
En glad Fanny påväg mot bowling för några dagar sen! 

Sista dagen!

Kategori: Tyskland13/14

Idag hat varit sista dagen i Berngau! Nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Idag har varit jätterolig trots att det var sista dagen. Vi har lekt, sjungit och framför allt skrattat! Ska köpa en usb-kabel till min kamera så fort jag kan och så ska jag ladda in massa bilder från mina tre veckor här! :)

2 veckor avklarade

Kategori: Tyskland13/14

Nu har har varit här i mer än 2 veckor! så nästa blir min sista här i berngau. Den här veckar har jag gjort massa saker! 
 
har varit med några ur klassen på volkfest och då dansade vi på bänkarna och sjöng med i alla låtar vi kunde! Det var superkul! sen var jag hemmas hos den turkiska killen Merts värdfamilj där vi mest pratade och hade roligt :) 
 
Igår var hela klassen i Nürnberg! Vi var på ett museum tillsammans sen gick jag, två andra killar och våra 2 lärare till ett annat museum. Efter det hade de andra åket hem hemm vi stannade till kl 7 och jag gick runt och tittade, shoppade och njöt bara av att vara ensam en liten stund! 
 
hittar inte min sladd till kameran men när jag har gjort det ska jag ladda in massa bilder! 

Vecka 2

Kategori: Tyskland13/14

Nu är jag inne på vecka 2 i Tyskland-Bayern-Berngau! 
 
Som sagt var det Sommar-fest på Lördagen, och i Söndags var jag med min värdfamilj på Volkfest! Först var det en jättelång parad och på kvällen var det mat och tivoli! Vi åkte i ett "Mini-Parishjul" och då hade man utsikt över hela Neumarkt! 
 
Just nu verkar det inte fungera att ladda ner bilder men så fort det går ska jag lägga in från Volkfest!
 
Skolan är faktiskt väldigt rolig! En av lärarna är inte så rolig men grammatikläraren är super och det känns som att jag verkligen lär mig saker! Juste, har äntligen fått tag i rätt mejladress till min permanenta värdfamilj! Min värdbror verkar verkligen super och allt känns just  nu väldigt bra. 
 
Idag har jag spelat Volleyboll med min värdmamma och hennes vänner, det var skitkul!! Nu är jag 100% säker på att Volleyboll är det jag vill hålla på med under mitt år i Tyskland! :) 
 
 
 
 

Sommerfest

Kategori: Tyskland13/14

Idag var min första sommar fest i Tyskland! 
 

Alla från yfu-kursen var där och de flesta värdfamiljer plus många andra jag inte kände. Vi åt, drack, pratade och hade riktigt roligt! 
 
Nu ligger jag i min säng i samma rum som min värdsyster, i mörkret, och mår riktigt bra! 
 
PS: GRATTIS PÅ 18-ÅRS DAGEN HILDA, ÄLSKAR DIG!! 
 

1 Vecka

Kategori: Tyskland13/14

Nu har jag varit i Tyskland en vecka och en dag. 
 

Herregud vad tiden går fort! Känns inte som en vecka i alla fall. Känns helt sjukt att jag kommer vara här ett helt år. Det känns som att jag kommer åka hem efter den här 3 veckors kursen. Men så är det ju inte. 
 
idag ska jag mjölka kor! har alltid velat göra det! 

Fota..

Kategori: Tyskland13/14

Idag har vi spatserat runt i Neumarkt. Vi var indelade i 2 lag och skulle göra massa uppgifter.
 
T. ex "Ta ett foto tillsammans med en hund", "Ta en gruppbild tillsammans med en gammal man", "Fota en korvförsäljare osv. 
 

Det var kul men jag var så himla trött hela dagen! Det var skönt att komma hem och bara vila! Hoppas det är mat snart för jag är hungrig

Vara med i Tysk tidning (Check!)

Kategori: Tyskland13/14

Ja det är ju inte varje dag som det händer 
 
 4e från vänster 
 
Har även hunnit med att shoppa på Müller! Mappar och hårspännen. 
 
 
Fina Neumarkt! 
Första dagen i skolan får man en strut! 
 

Tage zwei

Kategori: Tyskland13/14

Idag var det andra dagen på Tyska-kursen och det var väldigt roligt! Men lite för lång dag, skulle vara perfekt om vi kunde sluta kl. 3! Efter skolan var jag och några andra ur kursen på stan och köpte skolgrejjer. Jag köpte också ett tyskt simkort som verkade bra.

Imorgon ska jag noga laga mat åt familjen, spagetti med köttfärssås!

Tjüss!

Berngau Bilder

Kategori: Tyskland13/14

Åkrarna i Berngau. Finns massa majs också  men har inte tagit kort på det.
"Öl-Festival" i Berngau. Massa pensionärer som spelar musik och folk med Leder-Hosen
En bra förstadag! (Y) 
 

Första dagarna

Kategori: Tyskland13/14

Nu har jag varit här i Tyskland-Bayern-Berngau i 3 dagar.
 
Jag känner mig väldigt välkommen och jag trivs hittills ganska bra här. Men ändå lite läskigt och nervöst eftersom att allt fortfarande är väldigt nytt. 
 
De äter lunch vid kl 15 och det är något jag inte är van vid. Nu sitter jag och väntar på middag som antagligen inte kommer bli förens om ca 1 timme. Men det är okej och det är något som jag kommer vänja mig vid! 

Imorgon

Kategori: Tyskland13/14

Imorgon smäller det!! 
 
 
 
Det här är helt sjukt. Och jag har ännu inte fattat att jag ska verkligen åka! Till Tyskland. I 11 månader. Jag kommer nog inte riktigt fatta det tills jag står på flygplatsen imorgon kl 6. Måste upp kl 4 imorgon, men det blir härligt!