fannyityskland.blogg.se

Bilder från Dortmund

Kategori: Tyskland13/14

Tågstationen i Dortmund vad ganska ful
Alla tåg som anländer till Dortmund, utskrivna på vanligt papper och ditsatt med magneter!
Min fina mugg från Starbucks
Vad jag fick med mig hem
 

Dortmund

Kategori: Tyskland13/14

Idag var jag i Dortmund med Rebecka! Det blev en riktig shoppingdag och nu har jag ont i fötterna av allt gående! Vi såg inte så jättemycket av Dortmund men det är i alla fall en bra shoppingstad. Jag fick med mig lita saker av vad jag verkligen behövde köpa men hittade tyvärr inga bra jeans.. Men köpte bland annat nya sportbyxor, två tjocktröjor och en jul/nyårsklänning! Jag brukar nästan aldrig ha klänning så det ska bli roligt. 
 
Jag vet att jag suger på att blogga men när jag inte har tid eller lust så vill jag inte tvinga mig till det. Men har tagit foton på Soest (där jag går i skolan) så jag tänkte lägga in lite bilder här imorgon som jag tror kan vara kul att se! 
 
Haha, idag var jag och Rebecka och drack en kaffe på Strabucks också. Dom frågar ju nästan alltid vad man heter och jag sa "Fanii", med betoning på i:et för de fattar inte riktigt när jag säger "Fannyy". Och när jag fick tillbaka min kopp stod det "Vany", hahah herregud vad vi skrattade! (Kom ihåg att här utalas "V" som "F") 
 
Juste! Hittade också 2 julklappar idag!
 
 

Söndag

Kategori: Tyskland13/14

Dagen började bra med att jag vaknade 9.28 och min väckarklocka var satt på 9.30. Det blev dåligt när jag satte mig upp och kände huvudvärk och dunkade kropp komma krypande. En timme senare satt jag på spinningcyckeln på gymmet och hade ett jävligt bra spinningpass! Mådde mycket bättre efterråt och har ätit frukost/lunch och nu sitter jag här vid datorn och ska snart plugga. 
 
Mina "sympotomer" imorse betyder bara att jag hade en jätterolig kväll igår! Trodde det skulle bli tråkigt men det blev jättekul! Pratade med några tjejer från min klass som jag inte gjort innan, dansade och kissade cirka en miljard gånger under kvällen. Phil var också där och han var jätterolig igår, vilket gjorde så jag hade det roligare! 
 
Jag vet inte hur det är för er men när jag går på en fest och folk inte hälsar så tänker jag direkt att den person är lite dum i huvet. Men igår fick jag klart för mig att i Tyskland så hälsar man inte på dem man inte känner! Jag började med att gå runt till alla och ta i hand och säga vad jag hette, för det är så jag är van att göra. Sen förklarade en tjej från min klass att man gör inte så här. Så antagligen tyckte alla jag var lite dum i huvet igår, men det är skitsamma! De som fattade att jag inte var från tyskland tyckte förhionningsvis jag var rolig/udda. 
 
 

Färgat håret!

Kategori: Tyskland13/14

 
 
 
Jag är så himla nöjd med min nya hårfärg! Tonade det hos frisören och det kostade bara 340 kr med klippning! Skitbilligt! 

Ikväll ska jag på en fest för en tjej som heter Caroline. Jag hade inte alls lust förut men nu får jag skjuts dit och hem så förhoppningsvis så kommer det bli roligt också! Har i alla fall lite mer lust nu.

Tandläkaren

Kategori: Tyskland13/14

Idag var jag för tredje gången i tyskland hos tandläkaren. Jag börjar bli riktigt trött på min tandställning nu! Usch jag vill bara att den ska bort så jag kan bleka tänderna och slippa gå runt med metall i munnen. 
 
Jag har egentligen aldrig tyckt illa om att ha tandställning, jag skulle såklart föredra att inte ha den. Och såklart var jag inte så himla glad den dan jag väl fick tandställningen. Men ärligt talat har jag tyckt att det ser helt okej ut och det är inte så jobbigt heller.
 
Men jag vet inte, de senaste två gångerna har jag verkligen känt mig så dum efter jag varit hos tandläkaren! Min tand har äntligen kikat fram så de håller på att fixa och trixa hur länge som helst! Idag var jag där en timme, de satte på en "länk" eller vad man ska säga på min nya tand så nu ser det helt efterblivet ut i munnen på mig. Men med lite tur kanske jag blir färdig innan sommaren. Hopps hoppas hoppas! 
 

Haha nu kom jag och tänka på en dag i skolan när vi hade kemilabb. Vi skulle testa vad för olika ämnen som leder ström. Av nån anledning fick vi för oss att vi skulle testa om min tandställning leder ström, och det gör den! 
 
Från ett ämne till ett annat, köpte en fin necessär idag som jag kan mina badrumssaker i, just nu ligger allt öppet i badrummet, känns bättre att ha allt i en necessär! Dessutom tyckte jag den va så himla fin också, haha! 
 
 

Söndag

Kategori: Tyskland13/14

Idag var jag och Gesine och spinnade, sen åt vi frukost och nu sitter jag här. Igår var det mysigt! Vi såg den otecknade verisionen Peter Pan och sen lite ur en musikal som de gjorde i skolan förra året. Nu ska jag väl ta att försöka orka anaylysera ut engelskaboken Romeo & Juliet, och sen lite Pädagogik. Ska göra en presentation om svenska skolsystemet, på tyska! Google translate är min bästa vän just nu, haha. Jag har insett att svenska skolsystemet är egentligen gansak komplicerat och det finns mycket att säga! 
 
Den andra grejen jag insett är att det är cirkus 37 dagar kvar till julafton! Just nu känns det inte såå konstigt att jag inte kommer fira jul med min familj, men när julaftonen verkligen är här tror jag det kommer kännas konstigt. Ett av mina problem just nu är att jag måste köpa julklappar till min värdfamilj! Värd- mamma, pappa, syster(11), syster(24) och bror(21). Usch, har absolut ingen aning om vad jag ska köpa.
Några idéer? 

151113

Kategori: Tyskland13/14

Äntligen helg, och jag har planer! Har inte vågat fråga någon hittils om de vill hitta på något utan jag har bara hängt på lixom. Men idag frågade jag några tjejer i min klass om vi skulle hitta på något i helgen, och det blev filmkväll hos en tjej som heter Ann-Sophie imorgon! Ska bli jätteroligt, nu kan jag verkligen prata tyska med alla också, även om det kanske inte alltid blir 100% grammatiskt rätt. 
 
I söndags var ju sista dagen för Kirmes och då var jag där med mina värdsyskon, Phils kompis och Tanitas sambo. Vi gjorde inget speciellt men det var mysigt. Dan innan var jag där med några ut min klass och vi hade kul. Det var inte så kul som i onsdags och fredags men det var roligt i alla fall! Jag skrattade mycket med Alex och lärde mig en ny tysk sång. 
 
Den här veckan har jag märkt att Kirmes var väldigt bra för mig för jag har pratat mycket mer med folk och sakta men säkert kanske jag börjar skaffa lite vänner ? Man kan ju alltid hoppas. 
 
Har sånna här hjul ett gemensamt namn eller kallar resten av världen också dem för "Som parisehjulet fast mindre" ?
Jag, Anna och Caroline
En dålig bild på Skyliner - Soest. Ville så gärna åka upp för det var utsikt över hela stan men det var lite för dyrt.. 
 
Idag har jag inte gjort något speciellt. Skolan var helt okej och när jag kom hem skjuttsade min värdmamma mig till gymmet. Hade en superbra tränigsdag så det blev 40 min crosstraining + lite annat! Sen har jag legat och tittat på "The Voice of Germany" frams tills nu med Phil och Tomke.
Ciao!
 

Kirmes x2

Kategori: Tyskland13/14

Igår var så himla rolig! Vi var ett tjejgäng som hade en riktig girls-night-out! På Kirmes då alltså. Jag och Caroline som bor i byn brevid var hemma hos mig en timme innan vi åkte vidare in till Soest. Där träffade vi 7 andra tjejer och vi gick runt på Kirmes och festad!
 
Jag antar att man egentligen inte gör så mycket på Kirmes. Eller jo, man kan åka i karuseller, äta massa och vara i något festtält eller dricka drinkar i en drinkbar. Men vi gick bara runt och dansade, sjöng, träffade massa andra från våran skola och hade så kul!
 
Jag blir så glad när jag får komplimanger om hur rolig jag är och en tjej sa igår att hon har inte pratat så mycket med mig men att jag är cool! När man har varit här i två månader utan att egentligen passa in så värmer det verkligen i hjärtat<3

Kirmes

Kategori: Tyskland13/14

Igår var första dagen på Kirmes! Och Mammas födelsedag! Grattis än en gång mami! :* 
 
Igår var riktigt roligt! Jag och några andra tjejer från klassen förade hon Vera som bor i Soest. När klockan var nio gick vi mot Kirmes. När vi väl var i Kirmes gick vi till Bayern-tältet och dansade & sjöng där. Sen blev jag och Vera hungriga så vi gick och åt varsin döner! (Som kebab fast bättre!) Jag vågar prata mycket mer när jag fått lite att dricka och det går till och med väldigt bra att snacka Tyska! Jag har fått flera tecken att folk tycker jag är rolig/Tycker om mig. Jag behöver bara försöka våga mer och prata mer i skolan också..
 
Vid klockan 1 åkte jag hem med 4 andra killar som bor nära Hovestadt, och sen somnade jag gott!
 
 
 
 

011113

Kategori: Tyskland13/14

Idag är det tredje dagen jag är sjuk, och kan tillägga att jag har ont i halsen idag också. Toppen! 1-2 dagar kan vara lite skönt att vara sjuk på men tre börjar bli lite för mycket.. 
 
Kom i alla fall precis hem från att ha varit ute och "spatserat" en timme. Ville bara ha lite frisk luft så huvudvärken kanske försvinner. Den är inte borta men jag tänkte i alla fall inte på den på en timme. När jag var ute tog jag lite bilder runt om kring, kom på att jag inte tagit så mycket bilder på Hovestadt! 
 
 
Gatan jag bor på
Ett coolt hus på samma gata
Hovestadts kyrka
"Bongården" som tillhör Hovestadts slott
En cool liten affär som säljer allt möjigt. Tycker det är coolt att de fortfarande har kvar de här affärerna!
Ingången till slottet
Och mitt i söta byn finns lägenheter också
Skogen som finns i närheten
Heliga Ida i skogen. Byns egna helgon typ, hon vaktar över naturen har jag för mig.
Bara en bild på en scarf någon glömt.
Slottet
Från slottsparken
Slottet
Tände ett ljus i kyrkan. Kostade egentligen 50 cent men jag hade inga pengar med mig så betalar nästa gång jag kommer.