fannyityskland.blogg.se

Solig dag, sjuk kropp

Kategori: Tyskland13/14

 
Igår var jag ute och drack drinkar(en drink) med några tjejer från volleybollen. Vi hade ganska kul och jag känner att jag vågar prata mer och mer! 
 
Alla pratar om Kirmes här, det är ett tivoli som kommer en gång om året till staden. Det är en jättestor grej här och ingen bryr sig riktigt om skolan under de här dagarna. Så förhoppningsvis kommer jag ha jätteroligt! 
 
Idag är vädret toppen här men jag mår inte alls bra.. Vaknade upp kl 6 av att min näsa var så igentäppt att jag inte kunde andas. Nu kan jag andas men jag har ont i halsen, huvet, kroppen är tung och är jättetrött.
 
Aja, ska försöka göra det bästa av dagen och i alla fall plugga.
 
En bild från i fredags! 
 

281013

Kategori: Tyskland13/14

Idag är andra måndagen på höstolvet. Helgen har varit väldigt bra! I fredags var en fest för Lena, Lea och Justine. Vi dansade mycket och jag bra mycket (bara) Tyska! VIlket kändes superbra! Pratade mer med folk som jag inte pratat så mycket med innan och fick en inbjudan till "A girls night out" imorgon med tjejerna från volleybollen.
 
I lördags åkte jag, Tomke, Gesine och Gerd till Tomke, Phils och Tanitas mormor & morfar. De bor i en liten by på 800 invånare och på en jättefin stor bongård med grisar. Igår var jag och Phil ensamma hemma men vi gjorde inget speciellt. 
 
Ikväll ska jag på en fest hos en kille som heter Jonas. Han fyller 18 och de ska vara lite folk som jag inte känner. Jag är lite nervös men jag känner Alex så det ska bli roligt att träffa honom! Han är en av få som jag verkligen tycker om och kan prata med. I fredags var han jättefull och snackade massa fylle-engelska med mig och sa att han tyckte så mycket om mig (I love you!), jag var så öppen för allting och en jättetrevlig människa! Även fast han var full så kändes det väldigt bra att höra dom orden!

Münster x2

Kategori: Tyskland13/14

Idag var jag i Münster med Rebecka! Det var jättekul att prata svenska en hel dag och prata om hur vi har det! Lyckligtvis har både jag och Rebecka hamnat i toppenfamiljer! Jag köpte två tröjor och en ny ryggsäck! Jag brukar inte använda ryggsäck men här använder folk det ofta och jag tror det kan vara bra att ha en. 
 
 
3 stycken tyckte det var coolt att vi kom från Sverige! Yay, go Sweden! 

Höstlov

Kategori: Tyskland13/14

Den här veckan är den första av två veckors Herbstferiern!(Höstlov) Det är skönt med lite lov från skolan, även fast jag inte förstår så mycket är det alltid skönt med lov. Förra veckan var inte så speciell. Men jag pratade i alla fall lite mer med folk! 
 
På fredag är det en fest för tre tjejer, Lea Lena och Justine. På måndag är det en fest för Jonas. Så det ska bli kul att göra lite saker. Jag ska smsa en tjej Ann-sofi någon dag framöver och fråga om hon vill hitta på något med mig. Jag känner mig lite nervös inför att fråga folk, men jag tror inte att någon direkt kommer säga nej till att träffa mig.. Förhoppningsvis väntar alla på att jag ska ta första steget och visa mig intresserad! Men det är svårt.. 
 
Igår började jag med att åka till gymmet helt själv! Det kändes bra att gymma lite. I måndags och i lördags var jag också på gymmet. Igår på eftermiddagen cyklade jag och Phil 15 km! Det är så himla vakert här med alla öppna landskap! Det var sjukt varmt igår, 23 grader! Som sommar. 

131013

Kategori: Tyskland13/14

Idag har varit en bra dag! Började dagen med ett spinningpass, vilket var väääldigt jobbigt den här gången men roligt! Sen följde jag med Phil, Tanita och hennes sambo till deras pappa, i Dortmund. Han fyllde år den här veckan så vi firade honom lite. 
 
Imorgon börjar ännu en skolvecka som jag inte är så taggad för.. Skolan blir så långtråkig när man inte förstår någonting. Men jag har kommit fram till två saker!
 
Jag måste i alla fall försöka mer i skolan för om jag inte försöker kommer jag inte lära mig någonting! Om jag försöker översätta lite texter utvecklar jag i alla fall språket.
 
Jag måste prata mer i skolan. För det mesta är jag väldigt tyst för jag vet inte vad jag ska säga. Det är svårt när man står i en grupp och alla pratar om något som man inte kan lägga till något till eftersom att man inte förstår. Men jag kan i alla fall försöka "bjuda in mig" till saker. Fråga vad de ska göra under helgen och så. 
 
En ny grej jag började med förra veckan var att börja i en musikal. Eller inte riktigt en musikal, men vi är en grupp som ska göra "Krippenspiel" i jul. Det är en saga om Jesus som alla kan, översättningen till svenska är "Julspel". Vi sjunger låtar i väldigt hög tonart som jag inte kan, och man ska helst kunna läsa noter vilket jag också inte kan. Men det är i alla fall roligt att vara med i något och göra något efter skolan!
 
 

Playstation

Kategori: Tyskland13/14

Idag har varit en lugn dag med trädgårdsstädning och matlagning. (jag hackade morötter) På kvällen åkte jag, Phil och Tomke till Tanita och spelade Playstation! Det var roligt och det är alltid kul att träffa Tanitas pojkväns föräldrar! De är så himla gulliga! 
 
Vykort vi gjorde i Münschen! jag, Louise, Lina och Karolin! 
 

YFU-"möte"

Kategori: Tyskland13/14

Idag var en ganska lång men rolig dag! Började med att jag Phil och Gesine åkte till Nordkirschen för att träffa andra utbytesstudenter med värdfamiljer. Det var många från mexico, ecuador och spanien så jag fick höra mycket spanska idag! Det var lite långtråkigt för vi gjorde inte såå mycket. Men det var kul att se slottet som fanns där för det var sjukt fint! Sen åkte vi hem, åt god söndagsmiddag och spelade Yatzy där jag vann! Idag var allt som allt en bra dag, idag mår jag bra! 
 
 
 
 

München

Kategori: Tyskland13/14

Okej, nu har jag varit hemma från München nästan en vecka men jag har inte orkat skriva! På onsdagskvällen blev jag sjuk så på torsdagen, istället för att åka till Oktoberfest, stannade jag och några andra på vandrarhemmet. Vilket också var roligt! Eftersom jag var sjuk och trött så hade vi roligt åt min trött-sjuka tyska.. 
 
Tänkte lägga upp München i bilder!
 
En dålig bild, men det här var det första vi såg när vi kom upp från tunnelbanan i München första kvällen! 
Lea, Lena, Alex, Jörn och Lina! Vi och några andra gick till Augustiner och drack öl! 
 
Dag två var det stadsvandring! Det här är "Rathaus"! 
Gammal grav på en vägg på en kyrka. 
München i miniformat! 
Hofbräukeller!
Efter ha gått 306 trappsteg i Marienkirsche fick vi se den här utsikten! 
Utsikt från en annan sida av kyrkan. 
På kvällen blev det Oktoberfest! Jag och Lea! Det var inte såå speciellt men det var i alla fall roligt att kunna säga att man varit på en mest kända ölfestivalen i hela världen! 
Dagen efter kollade vi runt lite på dagstid också. 
 
På torsdagen så var vi på ett koncentrationsläger.. Vilket var hemskt men samtidigt välldigt intressant att se!
 
 
Om jag ska sammanfatta veckan var det väldigt roligt men samtidigt lite jobbigt. Ibland var det svårt att vara med i samtal och komma in i någon grupp. Men det fanns några personer jag hade väldigt roligt med! Och jag snackade tyska hela veckan! VIlket jag är väldigt stolt över!