fannyityskland.blogg.se

Abi-Party

Kategori: Tyskland13/14

Igår var det "Abi-party"! Festen med skolan på en klubb som heter Red Bowl. Innan vi gick till klubben var jag och några andra ur klassen hemma hos en tjej som heter Vera. Där hade vi jätteroligt och jag fick lära känna många fler från klassen! Och snackade mycket på tyska också så känner mig stolt! 
 
Sen en när vi var klubben bar det okej men inget speciellt enligt mig, var mycket folk så tappade bort folk hela tiden. Sen somnade jag kl 4 och körde spinning 10.30! 
 
 

Hemma

Kategori: Tyskland13/14

Jag bestämde mig för att stanna hemma idag. Som sagt så mådde jag inte så bra igår och idag kände jag mig trött, hängig och hade huvudvärk. Så har sovit och tittat på en film den här morgonen. 
 
Igår kom uppdateringen iOS 7.0. Till iPhones och ipods! Så uppdaterade mig iPod i morse och hittills gillar jag det verkligen! 

18.09.13

Kategori: Tyskland13/14

Idag har skolan varit både jobbig och skön. Slutade klockan 13 men bussen gick inte förrens halv 3 så var tvungen att vänta i stan. Åt lite lunch så det var okej. Men imorse kände jag att jag verkligen inte mådda bra. Kände mig supertrött och kroppen kändes helt slut. Tror jag börjar bli sjuk för jag fryser samtidigt som jag känner mig varm och det är ju aldrig ett bra tecken.. Skulle ha sprungit 5 km idag men tror jag hoppar det just för att jag inte mår så bra. Hoppas jag mår bättre på lördag!
 
En bra nyhet är att jag kommer åka till München med några ur klassen! Är taggad samtidigt som det känns lite jobbigt för jag känner ju ingen riktigt bra. Men tror det kan vara bra för mig att åka med så jag kanske lär känna vissa folk lite mer! det dåliga är att vi ska åka buss i 6 timmar.. Men men, det är som det är. 

5 km

Kategori: Tyskland13/14

Idag har jag sprungit lite drygt 5 km med Phil! Herregud vad stolt jag är över mig själv! Mina vader gjortde ont i början men det är rba att Phil är med för då vill jag inte stanna! Sen somnade min högra fot(?) Haha skitkontigt men nu känner jag mig lite öm och härligt utmattad i alla fall! 
I helgen var jag med Tanita och Phil till deras pappa ca 50 minuter härifrån. Deras pappa är jättegullig och hans familj med en fru och tre barn och Phil, Tanita och jag, gick runt i staden och shoppade lite. Jag köpte en vinterjacka! Sen på söndagen började jag Phil och Gesine med att gå på spinning! Det var fan jobbigt men faktiskt ganska roligt! 
På Lördag är det en skolfest som jag hoppas kommer bli väldigt rolig och förhoppningsvis vågar jag prata med mer folk och buda lite på mig själv så folk får se vem jag verkligen är. Det är svårt att prata med folk när man inte kan språket men jag föstår mer och mer vilket känns skönt! Det finns hopp! 

Gissa vart jag var idag!

Kategori: Tyskland13/14

 Känner mig hemma.

En skolvecka

Kategori: Tyskland13/14

Idag var sista dagen på min första hela skolvecka här i Tyskland! Archi gymnasium heter min skola. den här veckan har faktiskt varit bra. I början var det lite segt och det kändes som jag aldrig skulle kunna skaffa några kompisar! Men de senaste två dagarna har jag faktiskt prata med en del! Nästa lördag är det en skolfest som jag ska gå på så hoppas att det blir roligt! 
 
Nästan alla min lärare är jättetrevliga och verkar bra. Jag förstår för det mesta inte vad de säger, därför verkar dom bra! Men det känns som jag lär mig mer och mer tyska för varje dag som går så det känns bra! Om några månader kanske jag kan flytande tyska! 

En skolvecka

Kategori: Tyskland13/14

Idag var sista dagen på min första hela skolvecka här i Tyskland! Archi gymnasium heter min skola. den här veckan har faktiskt varit bra. I början var det lite segt och det kändes som jag aldrig skulle kunna skaffa några kompisar! Men de senaste två dagarna har jag faktiskt prata med en del! Nästa lördag är det en skolfest som jag ska gå på så hoppas att det blir roligt! 
 
Nästan alla min lärare är jättetrevliga och verkar bra. Jag förstår för det mesta inte vad de säger, därför verkar dom bra! Men det känns som jag lär mig mer och mer tyska för varje dag som går så det känns bra! 

Första skoldagen

Kategori: Tyskland13/14

Idag var första skoldagen. Den var ganska bra men inget speciellt. Började med att jag åkte buss med Lena till skolan. (Lena är tjejen som bor nära och som jag träffade förut) Sen var det information i aulan och de första Herr Pommerantz (Rektorn) Säger är något i stil med "Välkomna till sista skolåret, bla bla bla. och vi har en utbytesstudent här! Du kan väl presentera dig på engelska?" Så jag var tvungen att ställa mig upp, var som tur var längst bak så var inte så läskigt. Alla kollade på mig och jag på lite knackig tyska sa att jag heter fanny, kommer från sverige är arton år och.. Jo jag bor i Stockholm! herregud jag hade kunnat säga något så mycket bättre men jag var glad att jag sa det på tyska i alla fall fast rektorn sa att jag kunde säga på engelska! 
 
Efter ca. en timme i Aulan hade jag inga lektioner mer så jag och Lena fick skjuts hem av en kille som heter Alex. Lena verkar känna alla 120 elever i 12e klassen så kanske kan komma in lite lättare.. Pratade inte med så många idag eftersom att det var en så kort dag men imorgon får jag försöka vara så öppen jag bara kan och prata! Är väldigt nervös eftersom alla verkar vara ganska blyga eller inte veta hur de ska prata med mig.. 
 
Aja på något sätt ska det väl gå i alla fall! Imrogon ska vi cykla till skolan också, tror det tar ca en timme.. Meeen det blir nog skönt! 

Imorgon gäller det!

Kategori: Tyskland13/14

Imorgon är det första skoldagen! Är ganska nervös men förhoppningsvis så kommer det gå bra. Har träffat en tjej från min skola som kommer ha samna ämnen som mig. Eller jag kommer ha samma ämnen som henne. Och hon har avancerad matte! Vi får se hur det går men annars får jag försöka byta till vanlig matte. 
 
Just nu sitter jag och lyssnar på lite tysk musik som Phil har visat för mig. Vissa tyska låtar är väldigt bra faktiskt!  Verkar som att tyskar är mycket för rapp, rock och svenska artister! Typ det enda som spelas på radion, men jag tycker musiken är bra! 
 
Känns helt sjukt att jag ska vara här ett helt år! Det går inte in i min skalle. Sen när det har gått ett år kommer jag antagligen tänka "Har det verkligen gått ett år?" 

Münster

Kategori: Tyskland13/14

Idag var det shoppingdag i Münster! det var en lite regnig dag men jag, Tanita och Phil hade en bra dag ändå! Vi shoppade i Münster medan Gerd och Gesine sprang ett Maraton! Tyvärr tog jag inga bilder just för att vädret var ganska dåligt och jag orkade inte ta fram min kamera. Till lunch åt vi på Vapiano! 
 
Sen när jag och Phil kom hem sprang vi 3.5 km! Inget maraton men jag är ändå stolt över mig själv att jag lyckades springa så långt utan att stanna!