fannyityskland.blogg.se

Karneval på G!

Kategori: Tyskland13/14

Den här veckan gick väldigt fort! Kommer ihåg att det va tisdag och jag längtade till fredag och nu är det helt plötsligt fredag! Det var en ganska rolig vecka, hände egentligen inte så mycket men det var ganska lugnt och hade roligt med alla i skolan. Den här helgen kommer det att hända mycket! Idag träffades vi alla från Hovestad som är med i Karnevalen och fixade det sista inför söndagen! Det var lite tråkigt, men mot slutet var det roligt! I en stad nära Hovestadt är det något som heter "Ibiza-party" men jag känner inga som ska dit så jag går inte heller. Phil och hans kompis åkte nyss hemifrån, hon var supersnäll men hade ändå inte så stor lust. nu känns det skönt att jag stannade hemma för imorgon händer det också grejer! På morgonen (Runt 11) så ska våran Karneval-bil kontrolleras, har inte riktigt fattat vad det är men vi ska i alla fall träffas då. På eftermiddagen är det ett spring event! Man kan springa, jobba, gå, powerwalka m.m, spelar ingen roll va du gör, men du måste vara borta en halvtimme, timme eller 2 timmar. Jag har anmält mig för en timma så jag ska köra powerwalkning imorgon! 
 
På söndag är det Karneval! Jag ser jättemycket fram emot det och hoppas att vi kommer att få jättekul! I Tyskland är karneval ganska stort och alla firar det nog på ett eller annat sätt. Folk blir förvånade när jag säger att vi inte har karneval i Sverige! 
 
Jag och Alex från i Tisdags!

Fixande och trixande

Kategori: Tyskland13/14

Den här helgen var rolig och ganska händelserik. På fredagen gjorde jag ingenting, åkte sent till gymmet och tog det lugnt resten av kvällen. Hittade ett mag-träningspass som verkligen var superjobbigt och bra! 
 
Igår så ordnade vi allt som behövde ordnas till Karnivalen som är nästa vecka! Tror inte jag berättat det men nästa vecka är det något som heter "Karneval", vilket betyder att man klär ut sig och kastar godis på folk! Det är flera grupper från olika byar och varje by har sin egen grej och sen går man på ett led och visar upp sig kan man säga. Jag tycker i alla fall att det ska bli jätteroligt och jag ska klä ut mig till Elvis! Haha, ska försöka ta många bilder som jag kan lägga upp på bloggen sen. 
 
Efter Karneval fixandet så åkte jag till en kompis i en by 5 minuter härifrån. Vi var några stycken där och vi spelade ett spel där man var i grupper. Sen tog en i gruppen ett kort och där stod det olika ord. Man skulle antingen ett ord beskriva, måla eller visa (Med charader). Det var jätteroligt och bra övning för mig också! Jag tycker själv att jag var ganska duktig på att gissa och beskriva/visa. 
 
Idag var vi på spinning och efter så pratade jag med Gesine och Gerd. Det kändes bra att ha ett litet "Familje-samtal" där alla var helt ärliga och bara sa vad man kände. Det har varit lite spänning i luften de senaste dagarna så det var skönt att rena luften. Senare idag ska jag nog försöka orka mig på en engelska läxa och skriva ett brev till skoltidningen. 

201

Kategori: Tyskland13/14

Jag missade 200-dags jubileumet igår, så vi får fira 201 dagar idag istället! Helt otroligt att jag har varit här 200 dagar nu, snart är jag hemma igen. Jag vill planera in saker så att jag har den bästa tiden av mitt liv det sista halvåret här! Men det är svårt att resa överallt, alla går i skolan eller jobbar.. Någon dag ska jag och min värdfamilj till Köln i alla fall, i Maj hoppas jag att jag ska åka till Polen och i juni ska vi åka till en ö jag och min värdfamilj. Så några milstolpar har jag ändå trots allt. 
 
Mitt största oros moment just nu är att jag inte kommer få åka till Polen. Jag, Rebecka och Ebba vill åka med YFU till Polen, men det finns bara 15 platser.. Det skulle vara så surt om jag inte kunde åka med, men Ebba och Rebecka fick varsin plats.. Eller tvärtom, att jag fick åka ensam! Det skulle vara så kul om vi kunde åka alla tre, men jag ska försöka att inte oroa mig för mycket. Det får bli som det blir helt enkelt! Om jag inte får någon plats, hoppas jag kunna planera in en annan resa, kanske till Hamburg! 
 
Den här veckan händer det inte så mycket. Har ganska många lektioner som är inställda, till exempel idag slutade jag klockan 11 och på fredag har jag bara en lektion! I helgen vet jag inte heller vad som händer, men hoppas jag hittar på något! 

Enjoy your time here, you are almost there

Kategori: Tyskland13/14

Sorgligt nog är sista dagen på helgen här! Imorgon är det skola igen och jag är tillräckligt frisk för att kunna gå till skolan. I fredags var jag hos doktorn och fick en medicin som verkligen hjälpte. På eftermiddagen åkte jag till skolan för att gå på engelskalektionen och på kvällen vilade jag bara. Jag Gesine och Gerd tittade lite på OS, konståkning var det då. Jag har aldrig tittat på OS förut men det var ganska kul att se konståkningen faktiskt. Igår så var det en heldag! Gesines mamma hade födelsedags fest och hon bor 2 timmar härifrån så vi åkte tidigt hemmifrån för att komma i tid till lunchen. Klockan halv 6 åkte jag tillbaka med Tanita, hennes sambo och Phil. Dom släppte av mig hos Ann-sohpie där vi skulle träffas innan vi åkte iväg till ännu ett Abi-party! Fast den här gången var det för en annan skola. Det var jag, Ann-Sophie, Lina och Anna. Vi hade verkligen jätteroligt! Och klockan halv 1 plockade min värdpappa upp mig. 
 
 
PS: Såg texten "Enjoy your time here, you are almost there" för ett tag sen, och tyckte den passade så himla bra just nu. Tiden kommer gå så fort och jag måste bara försöka njuta av det som är kvar, jag är ju snart hemma!
 
 

Sjuk

Kategori: Tyskland13/14

Idag ligger jag hemma i sängen och är sjuk. Jag kände på mig det i Måndagskväll, hade ont i halsen och huvudet. På tisdagmorgon mådde jag inte så bra men jag gick till skolan i alla fall för behövde hålla en presentation i engelskan och ta ett foto till skoltidningen. Men vid lunch åkte jag i alla fall hem och tog det bara lugnt, började titta på O.C. Jag hade redan bestämt igår att jag skulle stanna hemma idag för mådde så pass dåligt igårkväll, men idag mår jag ännu värre! Min näsa rinner som bara den, halsen svider lite, mina öron gör lite ont, huvet dunkar, känner mig varm men ändå kall och min kropp är jättesvag. Jag hoppas i alla fall att jag inte har feber, förhoppningsvis är det bara en förkylning som går över innan helgen! 
 
Även om det är jobbigt att vara sjuk så är det faktiskt lite skönt också. Har bara varit sjuk en gång under hela min tid i Tyskland, var nyss på en intensiv vecka i Ludwigsburg och i skolan så börjar folk förbereda sig inför slutproven. Det finns inte så mycket för mig att göra i skolan helt enkelt. Så det är skönt att ta en time-off nu, ligga i sängen och vila. Var ute på en kortpromenad också, var skönt med lite frisk luft men kunde inte gå så snabbt på grund av att jag är så svag i kroppen. 
 
På tal om skolan, jag har bestämt mig för att jag vill läsa ut en tysk bok innan jag åker hem till Sverige. Så jag fick en bok av Gesine som jag ska försöka läsa. Jag tänkte ta med mig den överallt (I skolan i alla fall) Så när det är tråkigt på lektionerna kan jag läsa boken!

Ludwigsburg

Kategori: Tyskland13/14

Nu har jag varit hemma i Hovestadt i 3 dagar. Jag kom hem från Ludwigsburg i Lördags och jag har varit helt slut efter det så orkade inte blogga. I söndags var också ännu en Yfu träff så har inte haft tid. 
 
I alla fall, så var Ludwigsburg sjukt roligt! Jag träffade så himla mycket roliga människor och vi såg så himla mycket intressanta saker. Ville inte åka därifrån och det har varit så kul om det hade kunnat vara 2 veckor till. Det var utbytesstudenter runt om i hela världen, Finland, Estland, Danmark, Turkiet, Serbien, Japan, Kina, Thailand, Schweich, Bulgarien, Ryssland, Tjeckien, Argentina och så jag. Min bild om hur det är eller hur personer beter sig i vissa länder har verkligen ändrats och det tycker jag är så coolt! Jag blev närmast vän med en tjej från Serbien, Turkiet och alla från Thailand! Sen pratade jag mycket med de andra också men det är dom som jag kom närmast. Det känns så konstigt att man kan komma så nära personer under bara en vecka, och nu kommer jag antagligen aldrig träffa vissa av dom igen.. Det känns sjukt tråkigt och jag grät som en idiot på tåget hem från Ludwigsburg, en kvinna gav mig en näsduk. Det är svårt att förklara vad jag gjorde hela veckan, men här kommer i alla fall ett par bilder 
 
Alla utbytesstudenter som var i Ludwigsburg. I bakgrunden är Ludwigsburg slott.
 
Kaarel, som också var med i Neumarkt, To-ey och jag
 
 
Våran "Square"
Tre Thailändare, en turk och jag! 
 
Vi var en dag på Mercedes-Benz Museet, här är första motorcykeln! 
Första bilen! 
Och en väldigt fin bil
 
Här var sista kvällen !!
 
 
 
 Av  någon anledning funkar det inte att ladda in fler bilder nu, men när det funkar lägger jag in fler. Adios!